Fokusområder, mission og mål
Hvordan arbejder vi os målrettet hen mod en mere bæredygtig destination? Og hvad er vores fokusområder, mål og mission, når det gælder turisme?
Fokusområder
I arbejdet med udviklingen af en bæredygtig destination arbejder vi målrettet med en lang række initiativer:
- Tiltrækning af cykelturister via Kingdom of Cycling initiativet og en fokuseret specialindsats i cykelturisme. Det gør vi fordi cykling ikke bare er sundt og men det er også en ferieform der dyrker de lokale oplevelser og naturen. En ferieform der tager hensyn til omverden og som kan forgå på alle tider af året.
- Med mottoet: Køb lokalt, det er Genialt Globalt har vi en fokuseret indsats omkring lokale madoplevelser og råvarer via Gastro Guiden. Har kan man gå på opdagelse i de mange passionerede og bæredygtige producenter og spisesteder, og selv sammensætte en gastronomisk tur rundt i Vejle om omegn.
- Udvidelse af sæsonen og tiltrække turister hele året. Dette gøres bl.a. i regi af projektet ’Gentænk Kulturturismen – Fremtidens bæredygtige attraktioner i Destination Trekantsområdet’ i samarbejde med Destination trekantsområdet.
- Et stærkt fokus på vores udvalgte Verdensmål, gør os bevidste motiveret for det fortsatte arbejde og den proces det er at arbejde med bæredygtighed.
- Markedsføring med fokus på grønne og bæredygtige fortællinger og oplevelser. Der er fokus på at være ærlige og reelle, så vi undgår greenwashing samtidig med at vi også undgår greenhushing. Dette er også et punkt vi ønsker at støtte erhvervet i at blive klogere på.
- Samarbejder med vigtige partnere som Erhvervshus Sydjylland, uddannelsessteder og HORESTA vedr. bæredygtig turisme og hvordan vi i fællesskab kan fremme udviklingen i vores destination.
- Erhvervsturisme i regi af MeetingVejle partnerskabet, hvor vi sammen skaber grønne tiltag i møder- og konferencer samt events.
- Produktudvikling i form af guides til både erhverv og turister, med råd og vejledning til grøn omstilling og bæredygtige ferier.
Mission og mål
Vores mission er at skabe en bæredygtig destination fyldt med gode oplevelser, passion, gastronomi og afslapning. Det vil vi gøre gennem vores tror på at ærlige og bæredygtige relationer til erhvervslivet skal være drevet af respekt og åbenhed. At vi i en foranderlig verden går foran og vil inspirere og vejlede til hvordan erhverv og turister sammen kan være med til at skabe en grønnere destination og verden. Specielt vil vi arbejde med det gode værtsskab, der har afsæt i det nære og lokale, som skaber stedbundne produkter.
Frem mod 2030 har vi opsat følgende mål for vores arbejde med bæredygtighed:
- At virksomhederne gennemgår en grøn omstilling og får certificeringer samt at leisure- og erhvervsturister ser os som et grønt rejsemål.
- Alle VisitVejle-netværksmedlemmer har en brancherelevant miljø-/bæredygtighedscertificering inden 2030.
- Der skal afholdes en årlig begivenhed i VisitVejle-netværket, hvor resultater, erfaringer og gode historier deles.
- I 2022 skal minimum 15 virksomheder gennemgå et videns- eller opkvalificeringsforløb for efterfølgende at kunne sætte egne mål og igangsætte konkrete tiltag.
- I 2023 skal min. 35 (nye) virksomheder gennemgå et videns- eller opkvalificeringsforløb for efterfølgende at kunne sætte egne mål og igangsætte konkrete tiltag.
- I 2024 skal minimum halvdelen af VisitVejle-netværksmedlemmer have deltaget i relevante workshops og være i gang med konkrete tiltag, der kan sikre dem certifikater.
- Alle VisitVejle-netværksmedlemmer skal have modtaget tilbud om hjælp til at lave CO2-regnskaber i 2025.