Nørremarkskirken, Vejle
Nørremarkskirken i Vejle er tegnet af kirkearkitekten, Holger Jensen, hvis varemærke var det eksperimenterende, men også enkle. Kirken er opført i 1974-1976 som sognekirke for Vejle Nørremarks Sogn.
Nørremarkskirken er opført af mørkbrændte rødlige mursten og tækket med kobber. Bygningens grundplan er udformet som et cirkeludsnit på 120 grader og åbner sig mod en stor teglstensbelagt plads, hvor der er rejst et 23 meter højt fritstående firkantet klokketårn. Kirkens orgel med 22 stemmer er bygget af Bruno Christensen & Sønner i Tinglev.
Foruden kirkens arkitektur falder øjet også straks på dens imponerende udsmykning, som står i flot kontrast til det ellers lidt mørke og enkle kirkerum. Udsmykningen i Nørremarkskirken er skabt af den anerkendte kunster Peter Brandes.
I 2013 udførte Peter Brandes, der er både maler, billedhugger, keramiker og fotograf en helt ny helhedsudsmykning af kirkerummet med "Den korsfæstede sædemand" og sædekornet som det gennemgående tema. Mest iøjnefaldende er Peter Brandes 130 kvadratmeter store guldbelagte altervæg med omkring 200 dråbeformede relieffer og motiver af Kristus på korset og Maria og Johannes som de sørgende, der også kan ses som Eva og Adam.
Peter Brandes øvrige udsmykning af kirkerummet er dog så afgjort også værd at dvæle ved. Både alterbordet, døbefonten, prædikestolen og en skulptur af sædemanden er udført i den smukkeste bronze med kunstfærdige dekorationer. Selve dåbsfadet er af sterling sølv.